Єрмак заявив, що Україна використовує всі майданчики для завершення війни на Донбасі

Україна в повній мірі виконує домовленості саміту
Єрмак заявив, що Україна використовує всі майданчики для завершення війни на Донбасі
Андрій Єрмак (фото: УНІАН)
9 Жовтня 2020, 12:50
читать на русском

Українська сторона використовує всі можливі переговорні майданчики для завершення війни на Донбасі, Росія при цьому має виконувати взяті на себе зобов'язання.

Про це заявив глава Офісу Президента України Андрій Єрмак на виступі в Королівському інституті міжнародних справ Chatham House, передає офіс президента.

Нам дуже важливо бути обережними і виваженими, щоб в реальному житті просувати інтереси України, використовувати всі можливі майданчики для переговорів, знижувати напругу. І врешті-решт все це робиться, щоб рятувати життя наших людей, - сказав він.

Єрмак підкреслив, що Україна в повній мірі виконує домовленості саміту "нормандської четвірки" в Парижі, і Росія теж повинна їх виконувати.

Або Росія дійсно готова до припинення цієї війни, або повинна сказати, що вона не готова до цього, - зазначив він.

Глава ОП також додав, що продовжується процес в нормандському і мінському форматах. А з попереднього саміту в Парижі вдалося погодити чотири нові точки розведення сил, 20 ділянок для розмінування і домовитися про допуск Червоного Хреста до українських заручників.

Нагадаємо, раніше глава Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що Україна має план мирного врегулювання ситуації на Донбасі, який уже "лежить на столі" й очікує "відповіді від наших візаві".

А сьогодні, 9 жовтня, Єрмак повідомив, що вже кілька місяців не відбувається взаємне звільнення утримуваних осіб на Донбасі через те, що представники терористів не узгоджують списки.

1