План мирного врегулювання ситуації на Донбасі лежить на столі - Єрмак

Фінальним етапом цього плану є проведення місцевих виборів в ОРДЛО
Головне
План мирного врегулювання ситуації на Донбасі лежить на столі - Єрмак
Андрій Єрмак (фото: УНІАН)
4 Жовтня 2020, 11:10
читать на русском
Глава Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що Україна має план мирного врегулювання ситуації на Донбасі, який уже "лежить на столі" й очікує "відповіді від наших візаві".

Про це він повідомив в ефірі Україна 24.

Сьогодні український план мирного врегулювання лежить на столі. У цього плану в кінці є те, чого так хоче український народ, і чого, сподіваюся, чекають всі прогресивні країни і наші партнери, і чого в першу чергу чекають жителі Донбасу, чекають наші військові, їхні сім'ї, - сказав Єрмак.

Він додав, що фінальним етапом цього плану є проведення місцевих виборів в ОРДЛО.

Сьогодні ось він, український план, щось там можна уточнити. Якщо ви "за" - вперед. Його можна чітко окреслити в термінах й закінчити цю війну. Якщо ви (кажете) "ні" - скажіть голосно про це всім, що ви не хочете припинення війни в Україні. Звісно, фінальним етапом цього плану є проведення місцевих виборів на підставі українського закону й Копенгагенської конвенції. Відповідно, при підготовці до цих виборів є певний термін, протягом якого необхідно підготувати (вибори): демілітаризувати, забезпечити режим безпеки на непідконтрольних територіях, - зазначив чиновник.

Також глава ОП заявив, що Україна повинна повернути свою територію, забрати контроль над держкордоном і тоді, вже на демілітаризованій зоні, на Донбасі відбудуться демократичні вибори.

За його словами, у міжнародних партнерів не виникає сумнівів щодо позиції України.

Читайте також

Нагадаємо, що заступник голови фракції "Слуга народу" Микола Тищенко увійшов до створеної парламентської групи щодо законодавчих змін для врегулювання війни на Донбасі.

1