Микола Тищенко займатиметься питаннями Донбасу у Раді

Народний депутат став членом законодавчої групи Верховної Ради для врегулювання війни
Микола Тищенко займатиметься питаннями Донбасу у Раді
Фото: Українська правда
29 Вересня 2020, 16:01
читать на русском

Заступник голови фракції "Слуга народу" Микола Тищенко увійшов до створеної парламентської групи щодо законодавчих змін для врегулювання війни на Донбасі.

Про це повідомив Тищенко під час брифінгу у КВЦ "Парковий" в Києві, якого цитує "Інтерфакс-Україна"

Коли президент йшов до парламенту, його головною тезою, за який проголосувала вся країна, був мир. Тому сьогодні ми знаходимо нове рішення і я дійсно є одним із членів цієї групи, – сказав Тищенко під час брифінгу під час засідання фракції.

Подробиці роботи нової групи, завдання якої допомогти президенту у встановленні миру в Україні, Тищенко не оприлюднив, але пообіцяв, що це буде зроблено невдовзі.

Не все так добре, як хотілося б. Саме тому президент і ми, як його команда, шукаємо нове рішення. Всі ці рішення спрямовані на виконання наших обіцянок, як народних депутатів, як громадян цієї країни, – додав Микола Тищенко.

Раніше на своїй сторінці в Facebook він розповів про яку саме групу йдеться. Щоправда, це не означає, що він буде членом мінської Тристоронньої контактної групи.

Сьогодні вперше взяв участь у парламентській групі щодо законодавчих змін з питань Донбасу. Як і прогнозував, тут працюють як професіонали, так і відверто слабкі представники, що працюють на роз'єднання українців з обох боків конфлікту. Але моя позиція незмінна, і вона аналогічна позиції президента. "Немає тієї сторони". Перш за все є українці, яких розділила війна на Донбасі. і наше спільне завдання – об'єднати сім'ї, об'єднати людей, об'єднати Україну. Зробити все можливе, щоб якомога швидше настав мир, – написав депутат у фейсбуці.

Сегодня впервые принял участие в парламентской группе по законодательным изменениям по Донбассу.Как и прогнозировал,...

Gepostet von Николай Тищенко am Montag, 28. September 2020

Натомість перший заступник голови делегації України в ТКГ, віцепрем'єр-міністр України Олексій Резніков повідомив "Інтерфакс-Україна", що питання про включення Тищенка до складу делегації України в Тристоронньої контактній групі навіть не обговорювалося.

Читайте також

Наскільки мені відомо, таке не обговорювалося взагалі. Кадрові рішення про включення до складу делегації на рівні указу приймає тільки президент, а глава делегації і перші заступники можуть залучати, згідно з указом, інших представників, експертів, радників і т.д . Таких консультацій, за моєю інформацією, не велося, – заявив Резніков.

Нагадаємо, що заступником голови української делегації в Тристоронній контактній групі є Вітольд Фокін. Раніше у мережі розгорівся скандал після заяви Марії Фокіної про те, як її дідусь Вітольд Фокін потрапив до Тристоронньої контактної групи у Мінську. За її словами, вона домовилась про цю роботу для дідуся зі своїм давнім другом Андрієм Єрмаком.

Пізніше, джерела "Парламент UA" в офісі президента повідомили, що насправді участь Фокіна у делегації була умова експрезидента Леоніда Кравчука.