У Зеленського розповіли, чому досі не провели обмін полонених із терористами

Процес затягує інша сторона
Важливо
У Зеленського розповіли, чому досі не провели обмін полонених із терористами
Андрій Єрмак (фото: Офіс президента)
9 Жовтня 2020, 12:18
читать на русском

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив, що вже кілька місяців не відбувається взаємне звільнення утримуваних осіб на Донбасі через те, що представники терористів не узгоджують списки.

Читайте також

Про це він заявив під час виступу у Королівському інституті міжнародних справ Chatham House, передає пресслужба Офісу президента.

Єрмак нагадав, що нині триває переговорний процес у "нормандському форматі" і в рамках Тристоронньої контактної групи.

Він зазначив, що від моменту попереднього грудневого саміту лідерів "нормандської четвірки" в Парижі відбулося узгодження чотирьох нових точок розведення сил і засобів на лінії розмежування, практично узгоджено 20 ділянок для розмінування.

Більше того, сторони домовлялися, що представники Червоного Хреста проінспектують місця, де тримають українців на непідконтрольних територіях. Але цього не сталося.

На жаль, на сьогодні вже кілька місяців взаємне звільнення не відбувається саме з причини того, що протилежна сторона не узгоджує списки. Постійно робляться якісь перепони для цього. Зараз вони говорять, що їм нібито перешкоджає в цьому постанова Верховної Ради щодо місцевих виборів. Але ми постійно наголошуємо, що це нонсенс: як таке гуманітарне питання, як життя і здоров’я людей, може залежати від документа? – зазначив Єрмак.

Читайте також

Нагадаємо, 2 жовтня президент України Володимир Зеленський повідомив, що обмін полонених із представниками тимчасово окупованих територій ОРДЛО затримується через те, що інша сторона досі не надала списки на обмін.

1