Офіс президента готує новий обмін полоненими з ОРДЛО - Єрмак

Всього з обох сторін можуть обміняти близько сотні полонених
Головне
Офіс президента готує новий обмін полоненими з ОРДЛО - Єрмак
Андрій Єрмак (фото: Офіс президента)
14 Вересня 2020, 09:24
читать на русском

Керівник Офісу президента Володимира Зеленського Андрій Єрмак заявив, що новий обмін полоненими з ОРДЛО має відбутись найближчим часом.

Про це він розповів в інтерв’ю виданню "Сегодня".

Він зазначив, що вже наступного тижня обговорюватиметься питання обміну полоненими і зараз з обох сторін є "близько сотні людей".

За словами керівника Офісу президента, перший етап підготовки обміну - це приїзд місії Червого Хреста на непідконтрольну територію Донбасу.

"Безумовно, ми постійно працюємо, тому що у нас є чітке завдання від президента, і повернення полонених - наш пріоритет. Ми очікуємо, що вже на найближчих засіданнях, які відбудуться найближчого тижня, обговорюватимуться питання і конкретні дати наступного обміну полоненими", - заявив Єрмак.

Нагадаємо, 7 вересня 2019 року відбувся останній обмін полоненими між Україною та РФ у форматі "35 на 35". Літак з українцями, які пережили полон, прилетів в аеропорт "Бориспіль". Серед українців, які повернулися додому – Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Володимир Балух, Микола Карпюк, українські моряки, захоплені росіянами у Керченській протоці та інші.

1