Президент пояснив затримку в обміні полоненими

Обмін полоненими затримується, бо з ОРДЛО досі не дали списків, заявив Зеленський
Головне
Президент пояснив затримку в обміні полоненими
Президент Зеленський (фото Офіс президента)
2 Жовтня 2020, 20:37
читать на русском

Обмін полоненими із представниками тимчасово окупованих територій ОРДЛО затримується через те, що інша сторона досі не надала списки на обмін. Про це  заявив президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Чернівецької області.

Тут дуже проста логіка. Ми домовились про формат, коли обидві сторони подають списки. Ми подали, та сторона ще не подала. Вони почали говорити, що ті чи інші прізвища, вони не знають, де вони є, і їх повинні верифікувати представники Червоного Хреста, - передає слова Зеленського  Укрінформ.

Читайте також

За його словами наразі очікують допуску представників Червоного Хреста до окупованих територій. Після цього питання щодо обміну полоненими може зрушитись.

Нагадаємо, 7 вересня 2019 року відбувся останній обмін полоненими між Україною та РФ у форматі "35 на 35". Літак з українцями, які пережили полон, прилетів в аеропорт "Бориспіль". Серед українців, які повернулися додому – Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Володимир Балух, Микола Карпюк, українські моряки, захоплені росіянами у Керченській протоці та інші.

Читайте також

14 вересня керівник Офісу президента Володимира Зеленського Андрій Єрмак заявив, що новий обмін полоненими з ОРДЛО має відбутись найближчим часом.

За словами керівника Офісу президента, перший етап підготовки обміну - це приїзд місії Червого Хреста на непідконтрольну територію Донбасу.

17 вересня представник Донецької області у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Денис Казанський повідомив, що російська сторона заблокувала переговори у Мінську щодо Донбасу. Вона продовжує в ультимативній формі вимагати від України, щоб Верховна рада голосувала за потрібні Росії закони.

1