Чиновники у Полтавській області викрали зерна майже на 15 млн грн

Справу про розкрадання направлять до суду
16 Серпня, 06:19

Досудове слідство у справі щодо розкрадання зерна майже на 15 млн гривень, завершено.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

У ході досудового розслідування встановлено, що у 2015-2017 роках генеральний директор держпідприємства у Полтавській області спільно з кінцевим бенефіціаром приватних компаній, засновником приватних компаній та директором приватного підприємства своїми злочинними діями завдали інтересам держави шкоди на 14,8 млн гривень.

Чиновники підробляли документи, в яких зазначали фіктивне надходження зерна від компаній на перероблення.

Надалі отримане внаслідок перероблювання зерно відвантажували приватним компаніям. Проте з’ясувалося, що насправді зерно від приватних компаній не надходило до держпідприємства, а для перероблення використовували те, що належало державі та іншим зберігачам. В результаті реалізації цієї злочинної схеми держпідприємство втратило зерна на загальну суму 14,8 млн гривень, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, колишньому генеральному директору держпідприємства інкриміновано обвинувачення за двома статтями Кримінального кодексу. Директора приватного підприємства звинувачують у порушенні ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України. Дії інших двох учасників злочинної схеми кваліфіковані за ч. 2 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України.

Матеріали справи відкрито стороні захисту для ознайомленн

Нагадаємо, голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух повідомив, що у тимчасово захопленому російськими військами Бердянську окупанти вивезли п'ять кораблів із зерном.