Гауляйтером Херсона окупанти "призначили" російського депутата Кастюкевича

Кастюкевич є депутатом російської держдуми
18 Квітня, 15:44 1287

Депутат російської держдуми Ігор Кастюкевич проголосив себе "мером" Херсона, у якому "оселилися" окупанти.

Про це стало відомо з російського каналу "ЧП/Крим" в інстаграмі, де Кастюкевича назвали "главой Херсона":

Кастюкевич з Аксьоновим Фото: скрін зі сторінки ЧП Симферополь (https://www.instagram.com/chp_simferopol/)

Таким чином, рашисти "засвітили" прізвище орка, який начебто як керуватиме Херсоном у разі повної окупації міста.

Користувачі соцмережі тим часом критикують цей допис та питають у Кастюкевича, чи відомо йому, що Херсон очолює призначений народом Ігор Колихаєв.

Сам російський депутат у своєму Телеграм-каналі активно позиціює себе "помічником" для херсонців та публікує пости про те, як він "допомагає" місцевим мешканцям, які постраждали саме через дії російських загарбників.

Раніше Кастюкевич стверджував, що прокуратура Тернополя підозрює його у зазіханні на територіальну цілісність та недоторканність України.

15 квітня депутат держдуми від Воронезької області опублікував повідомлення, що йому надійшов лист про кримінальну справу, порушену проти нього.

Прізвище Кастюкевича фігурує в українських санкційних списках - на сайті НАЗК значиться, що 46-річний депутат рф голосував за постанову № 58243-8 "Про звернення Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації до Президента Російської Федерації В.В. Путіна про необхідність визнання Донецької народної Республіки та Луганської Народної Республіки" - і тому підтримував та впроваджував дії та політику, які підривають територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України та ще більше дестабілізують Україну.

Нагадаємо, російські окупанти готуються провести так званий "референдум" про створення "Херсонської народної республіки" в період з 1 по 10 травня. У Новій Каховці вже почали друкувати бюлетені.

Читайте також