Голова Київської МВА про нібито повторний наступ рашистів на столицю: звернення

Київ - пріоритетна ціль для захоплення російськими військами
30 Травня, 16:15 449

Голова Київської міської військової адміністрації Микола Жирнов прокоментував інформацію про нібито повторний наступ на столицю.

Він заявив, що наразі фактичних ознак формування військ рф "ми не спостерігаємо".

Однак знаємо, що російська федерація може також використовувати і території білорусі. росія від своєї агресивної мети оволодіти всією території України не відмовилась. Київ як столиця є пріоритетною ціллю для захоплення російськими військами. Враховуючи значну кількість людського та матеріально-технічного ресурсу, небезпека повторного наступу залишається, - зазначив Жирнов.

За його словами, для повторного наступу потрібно створити велике угрупування військ, а для цього потрібен час на підготовку особового складу, озброєння військовою техніку та матеріально-технічних засобів.

У сьогоднішніх умовах раптово або за короткий термін цього здійснити неможливо. Ми щодня пильно стежимо за діями противника. І готуємося до його зустрічі: готуємо рубежі та позиції в інженерному відношенні, будуються оборонні споруди, визначена місцевість готується для замінування, проводиться підготовка військ з урахуванням набутого досвіду, - запевнив Жирнов.

Очільник КМВА зазначив, що загроза існує та існуватиме, однак Київ готується дати належну відсіч ворогу.

Читайте також