Кличко розповів, як Київ підготувався до можливого нападу Росії

Стратегічних запасів вистачить для 10 днів безперебійного забезпечення міста
Важливо
Кличко розповів, як Київ підготувався до можливого нападу Росії
Віталій Кличко (фото: Facebook)
14 Лютого 2022, 13:31
читать на русском

Міський голова Києва Віталій Кличко розповів, про підготовку столиці до можливого нападу Росії.

Під час брифінгу мер сказав, що у столиці не применшують "серйозності викликів".

Він наголосив, що зусилля міської влади спрямовані і на те, щоб упередити можливі провокації, і на те, щоб вистояти в умовах військового нападу.

Кличко каже, що важливим для стабільності ситуації і життєзабезпечення міста є безперебійне енерго- тепло- та водопостачання:

У координації з НЕК "Укренерго" ми знайшли можливості і забезпечили додаткове виробництво електроенергії на наших ТЕЦ. З грудня в постійній роботі знаходяться 3-4 блоки. Це дозволяє в складній ситуації з енергоносіями забезпечити безперебійне енергопостачання Києва. Насамперед медичних закладів, підприємств критичної інфраструктури, соціальних установ. Створені запаси палива, встановлені електрогенератори для безперебійної роботи в надзвичайній ситуації систем управління містом, медустанов, аварійних служб та ТЕЦ столиці на період до 10 діб.

Мер зазначив, що підприємства забезпечені гарантованим безперебійним зв’язком на випадок відсутності мобільного зв’язку та інтернету. Також міська влада вирішила покращити систему оповіщення населення.

Також, у Києві створені комісії з питань евакуації населення – на рівні КМДА та в кожному районі.

Щодо укриттів і сховищ столиці Кличко нагадав: якщо кілька років тому в місті було 1,5 тисячі придатних укриттів, то на сьогодні їх кількість збільшили утричі.

Загалом до фонду захисних споруд цивільного захисту входять понад 500 сховищ. Вони розташовані на об’єктах критичної інфраструктури і призначені для захисту працівників. Та майже 4500 споруд подвійного використання, де в разі надзвичайної ситуації можуть укритися мешканці міста. Це – підземні паркінги і переходи, заглиблені станції метро, підвали та напівпідвали, - каже він.

З їхнім розташуванням можна ознайомитися на карті.

Кличко зазначив, що якщо в мирний час споруди використовуються як магазини, аптеки, кафе чи перукарні, то в разі надзвичайної ситуації їхні двері мають відкритися для захисту населення.

Нагадаємо, що у складі Сил територіальної оборони (ТрО) ЗСУ триває формування 25 бригад (один регіон – одна бригада), які об’єднуватимуть понад 150 батальйонів (один батальйон на район). 11 лютого секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов повідомив про збільшення чисельності Сил територіальної оборони до 2 млн осіб.

Читайте також наш матеріал: Як у регіонах готуються до національного спротиву: територіальна оборона і добровольчі загони

Читайте також

1