У Києві триває набір до тероборони: як стати резервістом

Для резервістів будуть проводитись заняття з вогневої, медичної, інженерної підготовки
Головне
У Києві триває набір до тероборони: як стати резервістом
Загін територіальної оборони / Фото: ukraine-legion.org.ua
1 Лютого 2022, 20:55
читать на русском

У Києві триває набір до загонів територіальної оборони. Одним з основних завдань резервістів буде оборона та захист громади столиці, стратегічних об'єктів і комунікацій, захист населення у разі збройної агресії проти України.

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації.

Зазначається, що служба в територіальній обороні передбачає гнучкий графік тренувань; регулярні заняття з вогневої, медичної, інженерної підготовки та десятиденні навчальні збори раз на один-два роки.

У разі військового нападу резервісти повинні обороняти та захищати громаду Києва; захищати населення та довкілля у разі надзвичайних ситуацій; забезпечувати громадську безпеку і порядок в місті в особливий період. Також вони займатимуться підготовкою громадян до національного спротиву.

Як стати резервістом:

  1. Зверніться на "гарячу лінію" Територіального резерву міста Києва за номером 063 651 44 46. Зa результатами опитування спеціаліст "гарячої лінії" направить вас на співбесіду до одного з командирів батальйонів бригади територіальної оборони міста Києва.
  2. Пройдіть співбесіду з командиром батальйону. Якщо її результат буде позитивний, командир батальйону ухвалить рішення щодо укладання контракту, визначить посаду, на яку вас доцільно призначити, та сформує направлення на проходження військово-лікарської комісії.
  3. Пройдіть військово-лікарську комісію. Кандидати у резервісти проходять медичну комісію у супроводженні офіцера бригади територіальної оборони, який пояснює всі етапи та особливості.
  4. Надайте необхідні документи до підрозділу бригади ТрО, з яким маєте намір укласти контракт.
  5. Підпишіть контракт.

Які документи потрібні для приєднання до тероборони:

  • заява про бажання добровільно вступити на службу у територіальному резерві;
  • копії усіх сторінок паспорта громадянина України;
  • копії свідоцтва про шлюб та народження дітей (якщо є);
  • характеристика з місця роботи або навчання;
  • копії документів про середню та вищу освіту;
  • кольорова фотокартка розміром 9х12 см;
  • копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;
  • довідка військово-лікарської комісії щодо придатності за станом здоров’я до проходження служби у територіальному резерві за обраною спеціальністю;
  • довідка про несудимість (отримується на сайті МВС в електронному вигляді, друкується).

У КМДА закликали не зволікати та долучатись до територіальної оборони столиці.

Нагадаємо, що у складі Сил територіальної оборони (ТрО) ЗСУ триває формування 25 бригад (один регіон – одна бригада), які об’єднуватимуть понад 150 батальйонів (один батальйон на район).

Постійна чисельність Сил ТрО у мирний час складатиме 10 тис. військовослужбовців. По штату особливого періоду підрозділи Сил ТРО нараховуватимуть понад 130 тис. осіб, для чого буде сформовано відповідний резерв.

Читайте також

1