Чи готові українці особисто приєднатись до лав тероборони - опитування

Найбільше українців зі Півдня та Заходу готові стати до захисту своєї землі
Чи готові українці особисто приєднатись до лав тероборони - опитування
Військова служба (Фото: Міноборони України)
26 Січня 2022, 14:45
читать на русском

Український інститут майбутнього з'ясував, що 56% українців готові особисто стати до лав територіальної оборони в разі їх створення у громаді.

Про це свідчать дані соціологічного дослідження, яке провели Український інститут майбутнього спільно з Нью Імідж Маркетинг Груп з 21 січня до 23 січня 2022 року.

Своєю чергою не готові приєднатись до тероборони 44% респондентів.

Серед жінок 48% опитаних відповіли, що готові піти на такий крок, а серед чоловіків – 68%. Найбільше готові до участі у теробороні люди віком 45+ (серед них 63% погодились на це). Водночас у віковій категорії 28-35 найменше охочих увійти до лав тероборони – 43%.

Найбільше респондентів, які готові особисто взяти участь у лавах тероборони виявилися з Півдня (65%) та Заходу (62%). Найменше – зі Сходу (39%).

Нагадаємо, що у складі Сил територіальної оборони (ТрО) ЗСУ триває формування 25 бригад (один регіон – одна бригада), які об’єднуватимуть понад 150 батальйонів (один батальйон на район).

Постійна чисельність Сил ТрО у мирний час складатиме 10 тис. військовослужбовців. По штату особливого періоду підрозділи Сил ТРО нараховуватимуть понад 130 тис. осіб, для чого буде сформовано відповідний резерв.

Читайте також