Ілон Маск назвав терміни, коли може відбутись перший орбітальний політ Starship

Компанія Маска має врахувати 75 зауважень регулятора, щоб отримати ліцензію на космічні польоти
15 Червня, 15:07

Засновник компанії SpaceX Ілон Маск Ілон Маск розповів, коли космічний корабель Starship може здійснити перший орбітальний політ.

Як зазначив Маск у Twitter,  прототип корабля "буде готовий" до польоту наступного місяця.

За його словами, ще один корабель підготують до польоту до серпня, а потім польоти можуть відбуватися щомісяця.

Зауважимо, що компанія SpaceX сподівалася провести орбітальний політ Starship ще влітку 2021 року, але через затримки у розробці та схваленні регуляторів була змушена перенести його. Нещодавно Федеральне управління з авіації ухвалило важливе рішення, яке завершило оцінку програми.

CNBC пише, що SpaceX має врахувати 75 зауважень регулятора, перш ніж зможе подати заявку на ліцензію на запуск, необхідну для космічних польотів.

Starship - це корабель для доставки вантажів та людей на Місяць, Марс та інші об'єкти далекого космосу. NASA вже уклало з компанією Ілон Маска контракт на доставку за його допомогою людей на Місяць у рамках програми Артеміда.

Апарат складається з двох повністю багаторазових елементів: прискорювача першого ступеня під назвою Super Heavy та космічного корабля заввишки 50 метрів, відомого як Starship. Обидва містять двигуни Raptor наступного покоління від SpaceX – шість для Starship та близько 30 для Super Heavy.

Нагадаємо, що у лютому цього року космічна компанія SpaceX, яка належить підприємцю Ілону Маску, завершила будівництво повноцінного прототипу Starship.

Читайте також