Календар з "російським" Кримом: МЗС Польщі отримає від України ноту

Важливо
Об’єднання мусульман Польщі вибачилося за помилку
Важливо
4 Грудня, 09:41 397

Посольство України у Польщі направило ноту Міністерству закордонних справ республіки з проханням посприяти у вирішенні ситуації, що склалася навколо напису "Російська Федерація" поряд з кримськими мечетями у календарі на 2021 р. Об’єднання мусульман Польщі.

Посол України у Польщі Андрій Дещиця зазначив "Укрінформу", що українську сторону не влаштовує, що після видалення напису "Російська Федерація" в електронній версії календаря так і  не з’явився запис про територіальну приналежність Криму до України.

Календар із зображенням мечетей в Криму Фото: Фейсбук-сторінка Недима Усейнова

Посольство України спочатку звернулося з листом до Релігійного Об’єднання мусульман Польщі з проханням про виправлення помилок, які було допущено при публікації цього календаря. З листом схожого змісту до цієї організації звернувся також член виконавчого комітету Всесвітнього конгресу кримських татар від Польщі Недім Усейнов.

Читайте також

Як зазначив Дещиця, Об’єднання мусульман Польщі зробило заяву з вибаченням за помилку і внесло зміни в електронну версію календаря.

Українська дипустанова у Польщі надіслала другого листа Релігійному Об’єднанню мусульман Польщі. У ньому міститься прохання, щоб ця організація чітко вказала у календарі приналежність Криму до України і звернулася до інституцій, куди вже був розісланий календар, з повідомленням про те, що ці помилки виправлено.

У зв’язку з тим, що відповіді немає, ми направили ноту до МЗС Польщі, виклавши свою позицію. Офіційна позиція Польщі є однозначною: Варшава визнає Крим територією України, не визнає і засуджує окупацію Криму, - зазначив Дещиця.

Календар із зображенням мечетей в Криму Фото: Фейсбук-сторінка Недима Усейнова

Станом на ранок, 4 грудня, інтернет-сторінку з календарем видалено з офіційного сайту Об’єднання мусульман Польщі.

Скрін офіційного сайту Об’єднання мусульман Польщі

Нагадаємо, листопада мусульманська релігійна асоціація Польщі опублікувала календар на 2021 рік із зображенням мечетей в окупованому Криму. Їх позначили як територію Російської Федерації. Про це у Facebook повідомив член виконавчого комітету Світового конгресу кримських татар від Польщі Недим Усейнов.