Лукашенко про акції протесту: знайдемо кожного

Важливо
Президент Білорусі пообіцяв, що кожен з активістів відповість "за свої діяння"
Важливо
20 Жовтня, 18:01 644

Президент Білорусі Олександр Лукашенко висловився про протестні акції, які проходять в країні.

Сьогодні під час оголошення про кадрові перестановки в країні, Лукашенко звернув увагу на те, як несанкціоновані акції вплинули на думку людей.

Наші люди раптом прозріли. Особливо мінчани раптом прозріли. Вони побачили, хто рветься до влади, хто може прийти до влади і що буде з країною, - зазначив Олександр Лукашенко, передає БелТА.

Читайте також

На його думку, люди зрозуміли, що можуть втратити.

Мінчани кажуть в засобах масової інформації : не заснути вечорами, ночами, дітей не вивести на вулицю - побоюються, і так далі. Тобто люди побачили, що вони можуть втратити, і порівняли спокійний Мінськ і Мінськ, який вирує, нехай навіть по неділях, - сказав президент Білорусі.

Говорячи в цілому про вуличні акції протесту, які проходять в Мінську, Олександр Лукашенко підкреслив їх негативний вплив і попередив про відповідальність за протиправні дії.

Читайте також

Погано, що вештаються по Мінську, погано, що ведуть себе нахабно. Але ми поміняли тактику... Ми в спокійному режимі знайдемо кожного. Сучасні засоби дозволяють це робити, що ми, до речі, і робимо. І кожен відповість за свої діяння. Я тут не погрожую. Ми в цьому напрямку працюємо. І це дає певний ефект, - заявив Лукашенко.

Нагадаємо, протести у Білорусі розпочалися 9 серпня - після виборів президента, на яких в шостий раз переміг Лукашенко. Він набрав, за даними ЦВК, 80,1% голосів.

Серед протестуючих багато студентів. При розгонах акцій, не згодних з результатами голосування, силовики використовували сльозогінний газ, водомети, світлошумові гранати, гумові кулі.

Акції протесту тривають досі, найбільш масштабні проходять у вихідні дні.

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тіхановска оголосила Лукашенкові Народний ультиматум. У разі, якщо влада не виконає висунуті опозиціонерами вимоги (про відхід з поста Лукашенко, звільнення політв'язнів і припинення насильства на вулицях), Тіхановська пообіцяла масові мирні акції протесту і загальнонаціональний страйк.