Масштабна наркооперація: вилучили понад 200 кг наркотику та три тонни прекурсорів

Загалом до спецоперації залучили понад 600 правоохоронців
29 Січня, 15:39

У Харківській області поліціянти провели спецоперацію та вилучили понад 200 кг готового наркотику та три тонни прекурсорів. Вартість вилученого товару за цінами "чорного" ринку становить близько 120 мільйонів гривень.

Про це повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко, передає пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Зазначається, що правоохоронці провели 350 обшуків та встановили 118 осіб, які причетні до незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин.

Фото: mvs.gov.ua

Загалом до спецоперації залучили понад 600 правоохоронців. Так, протягом чотирьох днів поліціянти ліквідували сім підпільних нарколабораторій, звідки вилучили близько 200 кг наркотиків та психотропів (близько 300 тисяч доз). Також вилучили понад три тонни прекурсорів для виготовлення наркотиків.

Фото: mvs.gov.ua

Фото: mvs.gov.ua

Серед вилученого, зокрема, понад 80 кілограмів канабісу, понад 80 літрів опію ацетильованого, понад 30 кілограмів психотропу "Альфа PVP", чотири кілограми амфетаміну, а також 2 700 пакувань метадону та 2,5 тисячі упакувань сильнодійного опіоїдного (наркотичного) препарату.

Читайте також

Крім того, правоохоронці викрили дві злочинні групи з ознаками організованості. Одна з них виготовляла психотропні речовини "Альфа PVP". Свою продукцію троє спільників реалізовували за допомогою чат-боту в месенджері.

Інша група наркоторговців, які виготовляли та продавали метадон. Організаторка мешкає у Києві. Вона постачала наркотики двом спільникам із Харківщини, які отримували товар, фасували й розповсюджували шляхом "закладок", а про їх місце повідомляли лідерці наркобізнесу.

Фото: mvs.gov.ua

Фото: mvs.gov.ua

Також поліціянти заблокували п'ять інтернет-магазинів, які займалися незаконним розповсюдженням наркотичних засобів і психотропних речовин. Окрім того, виявлено 43 наркогнізд.

Наразі 16 осіб затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Повідомлено 63 підозри за вчинення злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотичних засобів та психотропних речовин.

Нагадаємо, що у Київській області знайшли нарколабораторію потужністю близько 150 кг синтетичних психотропів на місяць.