Масштабну нарколабораторію знайшли у Київській області - фото

Наркоділки "варили" близько 150 кг синтетичних психотропів на місяць
Масштабну нарколабораторію знайшли у Київській області - фото
Нарколабораторія Фото: Генпрокуратура
25 Січня 2021, 16:12
читать на русском

У Київській області знайшли нарколабораторію потужністю близько 150 кг синтетичних психотропів на місяць.

Як повідомляє Генпрокуратура, група осіб організувала діяльність нарколабораторії в одному з будинків у селі Любимівка, в якій щомісяця виготовляли близько 150 кг синтетичного психостимулятора альфа-PVP.

Реалізовували наркотичні засоби через розгалужену мережу збуту на території Києва та області.

Читайте також

У ході санкціонованого обшуку правоохоронцями виявлено та вилучено 20 кг готової продукції та близько 800 кг прекурсорів орієнтовною вартістю за цінами чорного ринку – 5 млн грн. Крім того, вилучено обладнання для їх синтезу та автомобіль на якому перевозили готову продукцію та складові для її виготовлення, - йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування триває, по вилученому призначені експертизи, встановлюються інші особи, причетні до незаконної діяльності.

Нагадаємо, 20 січня у Київській області також викрили масштабну нарколабораторію.

Як повідомили правоохоронці, восьмеро членів злочинного угруповання у заміському будинку на Київщині обладнали лабораторію з виготовлення метадону. Її потужності дозволяли виготовляти близько 50 кілограмів наркотиків у місяць.

Організував злочинний бізнес 31-річний киянин, який разом зі своїм 28-річним поплічником обладнали у заміському будинку на Київщині нарколабораторію, де виготовляли метадон в особливо великих об’ємах.

1