У Києві ліквідували нарколабораторію, якою керувала громадянка Росії

Щомісячно у лабораторії можна було виготовити до 800 тисяч доз метадону
У Києві ліквідували нарколабораторію, якою керувала громадянка Росії
Метадон (Фото: Київська міська прокуратура)
6 Листопада 2020, 13:48
читать на русском

Столичні правоохоронці затримали учасників злочинної групи, які організували роботу потужної нарколабораторії з виготовлення метадону та збували його на території України та країн близького зарубіжжя.

Про це повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури.

На початку літа 2020 року 50-річна громадянка Російської Федерації разом із спільниками - громадянами України та громадянкою РФ організували на території Київської області високотехнологічну лабораторію з виготовлення психотропів.

"Працівники" безпосередньо виготовляли метадон, а керівниця налагоджувала канали збуту "товару" на території України, Росії та Білорусії.

Потужність нарколабораторії дозволяла виготовляти близько 100 кг метадону щомісячно, що еквівалентно 800 тисячам доз для роздрібного продажу.

Під час слідства правоохоронці вилучили майже 35 кг метадону, близько 1 тонни прекурсорів, достатніх для виготовлення понад 250 кг метадону, понад 250 кг хімічних сполук, близько 500 одиниць обладнання (колби, пробірки, мірні стакани, холодильники, реактори), $35 тисяч та інші речові докази.

Оціночна вартість вилученого становить майже 50 млн грн.

Читайте також

Трьох учасників злочинної групи затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлено про підозру.

На вилучені речові докази та майно учасників злочинної організації буде накладено арешт.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

За незаконні дії зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 29 жовтня в Одеському морському порту "Південний" правоохоронці знайшли партію наркотиків вартістю понад 10 млн доларів, яка була захована у контейнері з бананами.

1