Міністр оборони США розповів, скільки РСЗВ та гаубиць вже отримала Україна

Це дозволяє Україні чинити спротив поточному російському наступу
8 Вересня, 12:56

Україна вже отримала від союзників 26 реактивних систем залпового вогню та 126 гаубиць М777.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін сказав на початку засідання Контактної групи з питань оборони України (так званий "Рамштайн-5"), яке проходить у Німеччині.

За його словами, у квітні США передали Україні 155-мм гаубиці М777, які стали першими артилерійськими установками за стандартами НАТО, що потрапили на озброєння української армії. Україна отримала вже таких 126 таких гаубиць.

З часу нашої першої зустрічі Контактної групи Сполучені Штати і наші союзники та партнери доставили загалом 26 ракетних артилерійських систем дальнього радіуса дії і пов'язаних з ними снарядів GMLRS, - наголосив Остін.

Він додав, що усі ці потужності наочно допомогли Україні протидіяти російській агресії і навіть дозволили Україні чинити спротив поточному російському наступу.

Україна отримує від США ракетно-артилерійські системи підвищеної мобільності HIMARS, M270 – від Великої Британії, а MARS II – від Німеччини.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден схвалив новий пакет військової допомоги для України на суму 675 мільйонів доларів.