Міністр оборони США розповів, скільки РСЗВ та гаубиць вже отримала Україна

Це дозволяє Україні чинити спротив поточному російському наступу
Міністр оборони США розповів, скільки РСЗВ та гаубиць вже отримала Україна
HIMARS Фото: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua
8 Вересня 2022, 12:56
читать на русском

Україна вже отримала від союзників 26 реактивних систем залпового вогню та 126 гаубиць М777.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін сказав на початку засідання Контактної групи з питань оборони України (так званий "Рамштайн-5"), яке проходить у Німеччині.

За його словами, у квітні США передали Україні 155-мм гаубиці М777, які стали першими артилерійськими установками за стандартами НАТО, що потрапили на озброєння української армії. Україна отримала вже таких 126 таких гаубиць.

З часу нашої першої зустрічі Контактної групи Сполучені Штати і наші союзники та партнери доставили загалом 26 ракетних артилерійських систем дальнього радіуса дії і пов'язаних з ними снарядів GMLRS, - наголосив Остін.

Він додав, що усі ці потужності наочно допомогли Україні протидіяти російській агресії і навіть дозволили Україні чинити спротив поточному російському наступу.

Україна отримує від США ракетно-артилерійські системи підвищеної мобільності HIMARS, M270 – від Великої Британії, а MARS II – від Німеччини.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден схвалив новий пакет військової допомоги для України на суму 675 мільйонів доларів.

1