Мінливою обіцяє бути погода в Україні до кінця тижня

Температура повітря підвищиться, але не значною мірою
12 Вересня, 10:09

Протягом тижня, з 12 по 18 вересня, в Україні очікується дощова та мінлива погода.

Як повідомив синоптик Ігор Кібальчич, прогнозуються коливання атмосферного тиску та температури повітря.

У понеділок, 12 вересня, переважно похмура та дощова погода очікується на більшій частині території України. В Одеській, Миколаївській та центральних областях дощі будуть помірними. Вітер південно-східний, із переходом на західний, 5-10 м/с. Температура повітря 15-20 градусів, у Приазов'ї та Криму до 25, у західній частині до 15 градусів.

У вівторок, 13 вересня, утримається хмарна погода з дощами у центральних, східних та південних областях. У західній та північній частині України без істотних опадів. Вітер переважно північний, північно-західний, 7-12 м/с, на півдні та в Криму вдень окремі пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі становитиме 8-13, вдень до 17 градусів, на сході - до 21.

У середу, 14 вересня, циклонічна діяльність збережеться у східній частині та у Приазов'ї, тут пройдуть невеликі, подекуди помірні опади. В решті областей України без істотних опадів. Вітер північно-західний із переходом на південно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі становитиме 6-11 градусів, у південних та східних областях до 14; вдень від 15 до 20, в Одеській та Донецькій областях до 23 тепла.

У четвер, 15 вересня, активний циклон із Центральної Європи стане причиною дощів вночі у західних та північних областях, вдень у центральних, південних та східних регіонах. Місцями грози та шквали до 15-20 м/с. Вітер південний із переходом на західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі на Лівобережжі України до 12 градусів, на Правобережжі до 16. Вдень повітря прогріється до 21 градусу, у південній частині та Криму до 28.

У п'ятницю, 16 вересня, над Україною переважатиме поле зниженого атмосферного тиску. Пройдуть дощі, подекуди помірні. Вночі та вранці у більшості областей тумани. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в межах до 14 градусів, на півдні до 16; вдень до плюс 21, у південній частині та Криму до 27.

У вихідні, 17-18 вересня, погодні умови визначатимуться проходженням атмосферних фронтів на фоні поля зниженого тиску. Тому періодично очікується випадання опадів, подекуди помірних. Небо буде здебільшого хмарним. Вітер південний, південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря очікується в межах норми й становитиме у нічний час до 14 градусів, вдень до 22.

Нагадаємо, заступниця начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня прогнозує, що бабине літо можливе на початку чи посередині жовтня.