На Росії оштрафували депутатів, які хотіли відсторонити Путіна від влади

П'ятеро народних обранців заплатять 225 тисяч рублів за "дискредитацію" армії
15 Вересня, 20:06

У Санкт-Петербурзі (росія) суд призначив штрафи п'ятьом муніципальним депутатам, які закликали звинуватити президента рф владіміра путіна в держзраді та усунути його від посади.

Про це повідомляє "Медуза".

Депутатів визнали винними за статтею про "дискредитацію" армії (ч. 1 ст. 20.3.3 КоАП рф).

Дмитра Палюгу, який був автором ініціативи, оштрафували на 47 тисяч рублів. Його колег Микиту Юферєва – на 46 тисяч рублів, а Дмитра Балтрукова, Івана Чеботаря та Ганну Кисельову – на 44 тисячі рублів кожного, - йдеться у повідомленні.

Також після скандальної заяви депутатів викликали до міліції, де на п'ятьох з них склали протоколи про "дискредитацію" армії. 13 вересня Смольнінський суд дозволив розпустити раду депутатів під приводом, що вона не збиралася понад три місяці.

Нагадаємо, що група депутатів із Санкт-Петербурга звернулася до державної Думи росії із пропозицією відсторонити путіна з посади президента через завдання шкоди російській федерації.

Крім цього, московські депутати звернулися до путіна з вимогою відставки. У своєму зверненні депутати наголошують, що агресивна риторика путіна та його підлеглих відкинула росію в епоху холодної війни, що подвоєння ВВП не відбулося, мінімальна зарплата не зросла до заявлених показників, з росії масово їдуть розумні та працездатні люди, а обіцяної стабільності взагалі немає.