На Росії оштрафували депутатів, які хотіли відсторонити Путіна від влади

П'ятеро народних обранців заплатять 225 тисяч рублів за "дискредитацію" армії
На Росії оштрафували депутатів, які хотіли відсторонити Путіна від влади
Суд, суддя, вирок Фото: Sora Shimazaki Pexels
15 Вересня 2022, 20:06
читать на русском

У Санкт-Петербурзі (росія) суд призначив штрафи п'ятьом муніципальним депутатам, які закликали звинуватити президента рф владіміра путіна в держзраді та усунути його від посади.

Про це повідомляє "Медуза".

Депутатів визнали винними за статтею про "дискредитацію" армії (ч. 1 ст. 20.3.3 КоАП рф).

Дмитра Палюгу, який був автором ініціативи, оштрафували на 47 тисяч рублів. Його колег Микиту Юферєва – на 46 тисяч рублів, а Дмитра Балтрукова, Івана Чеботаря та Ганну Кисельову – на 44 тисячі рублів кожного, - йдеться у повідомленні.

Також після скандальної заяви депутатів викликали до міліції, де на п'ятьох з них склали протоколи про "дискредитацію" армії. 13 вересня Смольнінський суд дозволив розпустити раду депутатів під приводом, що вона не збиралася понад три місяці.

Нагадаємо, що група депутатів із Санкт-Петербурга звернулася до державної Думи росії із пропозицією відсторонити путіна з посади президента через завдання шкоди російській федерації.

Крім цього, московські депутати звернулися до путіна з вимогою відставки. У своєму зверненні депутати наголошують, що агресивна риторика путіна та його підлеглих відкинула росію в епоху холодної війни, що подвоєння ВВП не відбулося, мінімальна зарплата не зросла до заявлених показників, з росії масово їдуть розумні та працездатні люди, а обіцяної стабільності взагалі немає.