Нардеп запропонував ввести в Україні карантин вихідного дня

Хочуть відправити на дистанційне навчання ВНЗ і школи
9 Жовтня, 13:55 1182

Голова медичного комітету Верховної Ради Михайло Радуцький пропонує запровадити в Україні карантин вихідного дня і відправити на дистанційне навчання ВНЗ і школи.

Про це повідомив Радуцький в ефірі програми "Право на владу".

Жорсткий карантин ми не можемо ввести сьогодні. Ми це розуміємо. Але ми можемо ввести карантин вихідного дня. Це коли родина у вихідний день лишається у себе в родині. Нікуди не їздить: ні в ресторани, ні на концерти в Харків. Це можна витримати, це не закриття підприємств, це не зупинка, - сказав Радуцький.

Радуцький також зазначив, що 641-шу постанову Кабміну треба змінювати, бо ВООЗ змінила критерії введення карантину і зонування.

За його словами, 10 жовтня з цього приводу буде нарада у президента, де буде обговорюватися питання, що треба переходити на сучасні карантинні зонування.

Він також додав, що пропонує і сподівається, що це підтримають і РНБО, і президент, перевести школи і ВНЗ на дистанційне навчання, щоб зупинити ріст захворюваності на коронавірус.

Читайте також

Нагадаємо, що голова комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування народний депутат від "Слуги народу" Михайло Радуцький в інтерв’ю "Парламент UA" заявляв, що місцева влада за місяць до виборів відмовляється виконувати карантинні обмеження. Також Радуцький намагався притягнути депутатів до відповідальності, однак, йому не вдалось цього зробити.

Повний текст інтерв'ю читайте тут.