Окупанти перейшли на атаку логістичної інфраструктури країни, - МВС

Важливо
Все, що роблять росіяни поки тільки сповільнює роботу залізниці
Важливо
26 Квітня, 16:31

Російським військам не вдалося знищити запаси українського палива, тому ворог перейшов на атаку логістичної інфраструктури країни. Обстріл залізниць - це намагання росії зупинити забезпечення необхідними речами східні регіони України, а також перешкодити експортуванню товарів.

Про це повідомив радник глави Міністерства внутрішніх справ Вадим Денисенко в етері всеукраїнського телемарафону, передає Укрінформ.

Якщо спочатку вони переважно стріляли по нафтобазах, пробуючи зруйнувати ланцюги постачання палива...то зараз вони поміняли стратегію, і починають стріляти по залізничній інфраструктурі, вважаючи, що це дозволить їм зупинити рух товарів в обох напрямках. Як з заходу на схід, куди йдуть і продукти харчування, і промтовари, і все, що потрібно для армії. Так і зі сходу на захід, - сказав він.

У зв'язку з тим, що заблоковані порти, весь експорт України - це західний кордон, і окупанти вважають, що зможуть так зламати експорт України, а це дає фінансові надходження бюджету України.

За його словами, все, що роблять росіяни поки тільки сповільнює роботу залізниці, і просто призводить до певних затримок.

Нагадаємо, що ракетний обстріл п'яти залізничних станцій вранці 25 квітня став одним з найважчих ударів російських окупантів. Відновлення інфраструктури займе кілька місяців.

Читайте також