Окупанти за їжу змушують працювати мешканців окупованого Маріуполя

Громадянам пропонують зносити тіла вбитих рашистами людей до братських могил
13 Червня, 19:32 980

У тимчасово окупованому Маріуполі російські бойовики не змогли знайти на роботу у комунальні служби достатньо людей, тому вирішили залучати маріупольців.

Як повідомляє Головне управління української розвідки, комунальникам рашисти пропонували зарплату 10 тис. руб. на місяць (5,2 тис.грн), а оскільки бажаючих виявилося недостатньо, вони почали змушувати працювати маріупольців.

Також ворог в окупованому ним місті вирішив знизити об’єми так званої "гуманітарної допомоги", яка забезпечувала мінімальний об’єм продуктів для громадян.

Наразі окупаційна адміністрація пропонує людям іти у "волонтери". Анонсується, що головним їхнім завданням стане прибирання завалів на вулицях та похорон тіл у братських могилах. Як винагорода, пропонується "доступ до їжі". Також для "наведення ладу" у понівечених населених пунктах (в тому числі – Маріуполі) окупанти планують використовувати безоплатну працю "добровольців", - розповіли у розвідці.

Зокрема, поблизу Нової Каховки та Берислава Херсонської області ворог примушує населення здавати закупникам з Криму 70% врожаю. Закупівельні ціни подекуди становлять близько 10% від роздрібної ціни. Одночасно діє заборона вивезення врожаю на території, підконтрольні Україні. Відомі випадки, коли підприємці роздають полуницю та черешню населенню безплатно.

У ГУР стверджують, що через масову відмову освітян проводити навчальний процес за російською програмою, окупанти в Мелітополі залучають на посади вчителів людей без педагогічної освіти.

Також помічено збільшення кількості вчителів, відряджених з рф та окупованого Криму. Місцевим освітянам, які відмовились від співпраці з окупантами, створюють побутові проблеми та погрожують репресіями.

Нагадаємо, російські бойовики у Маріуполі вирішили пустити полонених українців на розмінування міста "природним шляхом".