Працював на спецслужби РФ: в Україні затримали співробітника СБУ Кулініча (відео)

Він передавав російським спецслужбам розвідувальну інформацію проти України
17 Липня, 11:11 214

ДБР та СБУ затримали колишнього голову Управління Служби безпеки України в Криму Олега Кулініча, який працював на спецслужби РФ.

Про це повідомили в ДБР у Telegram.

Державне бюро розслідувань та Служба безпеки України провели спільну спеціальну операцію в результаті якої викрили та затримали зрадника України - діючого співробітника Служби безпеки України, який працював на спецслужби РФ. До березня 2022 року даний співробітник очолював одне з регіональних управлінь Служби. У межах розслідування кримінального провадження встановлено факти співпраці чинного співробітника Служби з представниками спецслужб російської федерації. Ця інформація підтвердилася і проведеними ДБР експертизами, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що він передавав російським спецслужбам розвідувальну інформацію проти України. Зокрема, державну таємницю. Також Кулініч брав участь у діяльності злочинної організації, яка займалась розвідувальною та підривною діяльністю проти України.

Працівники ДБР затримали зрадника. Зібрано достатньо доказів для повідомлення співробітнику СБУ про підозру, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, 2 березня президент України Володимир Зеленський призначив нового голову Служби безпеки в Криму. До цього СБУ в Криму очолював Олег Кулініч, якого президент Зеленський призначив у жовтні 2020 року.