Прем'єр-міністерка Естонії йде у відставку - ЗМІ

Тепер необхідно якнайшвидше сформувати новий уряд
8 Липня, 21:33

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас заявила, що йде з посади.

Про це вона розповіла виданню Delfi.

Зазначається, що її відставка була умовою входження партії "Вітчизна" (Isamaa) в коаліцію. Хоча сама Каллас, яка очолює Партію реформ, заперечує це.

Я сама внесла цю пропозицію, тому що, якби я просто призначала нових міністрів, було б багато галасу та невдоволення, — розповіла Каллас і додала, що для цього необхідно скликати Рійгікогу.

За її словами, необхідно якнайшвидше сформувати новий уряд, але скликання Рійгікогу може виявитися скрутним через початок літніх канікул.

Важливо те, що наразі ми маємо чинний уряд, і для мене важливо, щоб ми провели реформу освіти і зробили необхідні кроки, щоб допомогти людям впоратися з кризою, — сказала вона.

Як пише видання, нова коаліція значно підвищить економічну безпеку людей та здатність сімей долати труднощі. Так, допомога на дітей може зрости до 80 євро, допомога для багатодітних сімей — до 600 євро, а неоподатковувана мінімальна зарплата підвищиться до 654 євро.

Для пом'якшення впливу високих цін на енергію готується реформа, яка передбачає можливість в опалювальний період купувати електроенергію на позабіржовому ринку як універсальну послугу, яка додатково компенсуватиметься.

Крім того, у 2024 році почнеться перехід на освіту естонською мовою в дитячих садках, а також в першому і четвертому класах.

Нагадаємо, 7 липня 2022 року прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив, що йде у відставку. Також він заявив, що залишає пост лідера Консервативної партії.

Джонсон пообіцяв, що британський уряд підтримуватиме Україну і після його відставки "так довго, як буде потрібно".

Президент України Володимир Зеленський телефоном поспілкувався з Джонсоном після того, як він оголосив, що йде у відставку.

Читайте також