Рада спробує призначити нового міністра енергетики - порядок денний на 29 квітня

Сьогодні парламент проведе три засідання
29 Квітня, 10:21

У Верховній Раді сьогодні, 29 квітня, відбудеться одразу три засідання - одне чергове та два позапланових.

Як повідомляється на сайті парламенту, під час другого позачергового засідання народні депутати мають намір погодити призначення Германа Галущенка на посаду міністра енергетики.

Анонс подій 29 квітня 2021 року у Верховній Раді України:

Читайте також

Друге позачергове засідання скликане на вимогу 154 народних депутатів. О 16:15 народні обранці планують розглянути 19 питань, серед яких:

  • призначення Галущенка Германа Валерійовича на посаду члена Кабінету міністрів України - міністра енергетики України;
  • проєкт закону України про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо впровадження фінансово-кредитних механізмів забезпечення громадян України житлом (реєстр. № 5308);
  • проєкт закону України про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення права громадян на доступ до державної реєстрації актів цивільного стану у зв’язку з укрупненням територіальних громад (реєстр. № 4382);
  • проєкт закону України про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення добору та підготовки прокурорів (реєстр. № 5158);
  • проєкт закону України про загальнообов'язкове накопичувальне пенсійне забезпечення (реєстр. № 2683);
  • проєкт закону України про внесення змін до статті 45 закону України "Про Національну поліцію" (реєстр. № 4375) та інші.

Нагадаємо, 27 квітня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вніс на розгляд парламенту подання на призначення міністра енергетики.

28 квітня тимчасовим виконувачем обов’язків Міністра енергетики призначено заступника Міністра енергетики Бойка Юрія Миколайовича. Водночас профільний комітет Ради погодив кандидатуру Германа Галущенка на посаду міністра енергетики України.