29 квітня Верховна Рада збереться одразу на три засідання

Разумков підписав постанову про призначення двох позачергових засідань
Важливо
29 квітня Верховна Рада збереться одразу на три засідання
Будівля Верховної Ради Фото: сайт парламенту
28 Квітня 2021, 13:25
читать на русском

У четвер, 29 квітня, Верховна Рада збереться одразу на три пленарних засідання - планове ранкове та два позачергових о 16 годині та о 16:15.

Розпорядження про призначення двох позачергових засідань підписав голова парламенту Дмитро Разумков, повідомляється на сайті Ради.

О 16 годині Рада збереться на позачергове засідання через вимогу 160 народних депутатів України. Під час засідання народні обранці планують розглянути проєкт постанови про звернення до Кабінету міністрів України щодо вжиття невідкладних заходів з метою зниження ціни на електричну енергію для побутових споживачів, які постійно проживають у 30-кілометровій зоні атомних електростанцій (реєстр. №5382).

Друге позачергове засідання скликане на вимогу 154 народних депутатів. О 16:15 народні обранці планують розглянути 19 питань, серед яких:

  • призначення Галущенка Германа Валерійовича на посаду члена Кабінету міністрів України - міністра енергетики України;
  • проєкт закону України про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо впровадження фінансово-кредитних механізмів забезпечення громадян України житлом (реєстр. № 5308);
  • проєкт закону України про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення права громадян на доступ до державної реєстрації актів цивільного стану у зв’язку з укрупненням територіальних громад (реєстр. № 4382);
  • проєкт закону України про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення добору та підготовки прокурорів (реєстр. № 5158);
  • проєкт закону України про загальнообов'язкове накопичувальне пенсійне забезпечення (реєстр. № 2683);
  • проєкт закону України про внесення змін до статті 45 закону України "Про Національну поліцію" (реєстр. № 4375) та інші.

Всі питання порядку денного, винесені на розгляд - за посиланням.

Нагадаємо, 27 квітня Верховна Рада провела одразу три пленарних засідання - одне чергове та два позачергових, на яких ВР ухвалила п'ять законів та шість законопроєктів.

27 квітня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вніс на розгляд парламенту подання на призначення міністра енергетики.

Читайте також

1