Родина нардепа від "Слуги народу" Ковальова вже вдруге виграла аукціон на купівлю солезаводу на Херсонщині

Переможець готовий викласти понад 44 млн гривень
10 Грудня, 15:47 1754

Родина народного депутата від "Слуги народу" Олексія Ковальова вже вдруге виграла аукціон на купівлю солезаводу в Геройському.

Про це повідомляє видання "Мост", зазначивши, що ТОВ "Грин-груп" зареєстроване у Миколаєві. Воно виграло аукціон на купівлю єдиного майновового комплексу державного підприємства "Геройське дослідно-промислове підприємство".

Переможець готовий викласти 44 040 000 гривень за підприємство, стартова ціна якого трохи більш як 6,1 млн гривень.

Основними конкурентами були миколаївське ТОВ "Вега-Х" та київське ТОВ "Лоренс крафт", яке займається рекламою. Миколаївцям довелося підвищувати ціну, аби вибити киян з аукціону. "Лоренс крафт" підняла ціну з 31 млн гривень до 44 035 000. Але "Вега-Х" теж підіймала ціну, поки конкуренти не здались.

Компанії "Грин-груп" і "Вега-Х", попри миколаївську реєстрацію, мають засновників і керівників, які живуть у місті Гола Пристань Херсонської області і пов’язані з родиною народного депутата від партії "Слуга народу" Олексія Ковальова.

Своєю чергою засновником "Вега-Х" є Денис Дорофєєв, який також керує та заснував кілька агрокомпаній (вони пов'язані з родиною нардепа Олексія Ковальова). Наприклад, херсонське приватне підприємство "Агро стар", яким керує Дорофєєв, заснував депутат Голопристанської міської ради від партії "Слуга народу" Володимир Трухан. Він є засновником ПП Лк-агро, яка виграла минулий аукціон, але відмовилася підписувати договір.

Солезавод у Геройському, Геройське дослідно-промислове підприємство Фото: privatization.gov.ua

ТОВ "Грин-груп" заснував шість місяців тому колишній поліціянт з Голої Пристані Сергій Бузукін. Він також є керівником ТОВ "Рибоводна ферма - Ювент", засновником якої є брат нардепа Ковальова, депутат облради від "Слуги народу" Юрій Ковальов.

Видання вважає, що ТОВ "Вега-Х" виконувала для нинішнього переможця страхуючу функцію підставного учасника.

Солезавод у Геройському, Геройське дослідно-промислове підприємство Фото: privatization.gov.ua


Довідка. Геройське дослідно-промислове підприємство - державне підприємство, основним видом діяльності якого є видобуток солі кухонної харчової осадочної, отриманої шляхом випарювання з морської води Чорного моря у відкритих осадових басейнах.

Солезавод у Геройському, Геройське дослідно-промислове підприємство Фото: privatization.gov.ua

Підприємство розташоване на березі Дніпровського лиману, на відстані 70 км від районного центру – м. Гола Пристань. Виробничі потужності підприємства з видобутку солі становлять гідротехнічні споруди (басейни – підготовчі, садкові, канави, шлюзи та інше) на ланцюзі озер, заповнених морською водою Ягорликської затоки Чорного моря.

Солезавод у Геройському, Геройське дослідно-промислове підприємство Фото: privatization.gov.ua

Читайте також