Розмитнення авто знову стане платним в Україні: названа дата

Головне
За відповідний законопроєкт проголосували 234 депутати
Головне
21 Червня, 11:32 789

Сьогодні, 21 червня, у Верховній Раді проголосували за повернення мита та оподаткування на імпортні товари та розмитнення авто з 1 липня.

Про це повідомили в Закарпатській обласній раді в Telegram.

Верховна Рада України повернула мита та оподаткування ПДВ на імпортні товари та розмитнення авто. Відповідний урядовий законопроєкт №7418 підтримали одразу у двох читаннях - 234 голосів. Законопроєкт передбачає скасування пільг при ввезенні на територію України транспортних засобів, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що скасують звільнення від оподаткування податком на додану вартість, акцизним податком та митом операцій з ввезення фізичними особами на митну територію України автомобілів.

Також скасують звільнення від оподаткування ПДВ операцій з ввезення товарів на митну територію України у митному режимі імпорту суб'єктами господарювання, які зареєстровані платниками єдиного податку першої, другої та третьої групи.

Водночас законотворці прописали норму, яка передбачає звільнення від сплати пенсійного збору при набутті права власності на легкові автомобілі, оснащені виключно електричними двигунами (одним або декількома), - пояснили в пресслужбі.

Також вводять зміни щодо вимог перебування на єдиному податку за ставкою 2%. Зокрема, буде дозволено бути єдинниками на пільговій ставці 2% суб'єктам господарювання, які здійснюють імпорт автомобілів легкових, кузовів до них, причепів та напівпричепів, мотоциклів, транспортних засобів, призначених для перевезення 10 осіб і більше, транспортних засобів для перевезення вантажів.

Додали, що ці зміни запрацюють з дня, наступного за днем опублікування закону.

Нагадаємо, в рамках антикорупційної стратегії уряд України проводить реформу діджиталізації та цифровізації послуг для бізнесу та громадян. Наразі Кабмін працює над тим, аби запровадити "цифрове розмитнення авто за 5 хвилин".