СБУ зібрала докази проти окупанта, який наказував розстрілювати українців

Ним виявився старший лейтенант зс рф Антон Струєв із позивним "Беркут"
10 Серпня, 11:38

Служба безпеки України ідентифікувала російського лейтенанта, який наказував вбивати цивільних українців.

Відносно військового армії РФ також зібрано повну доказову базу та повідомлено йому про підозру.

В СБУ зазначають, що старший лейтенант зс рф Антон Струєв із позивним "Беркут" під час війни "особисто віддавав накази про розстріл мирних мешканців під час окупації села Броварського району Київщини".

У розпорядженні СБУ опинилася, зокрема, перехоплена телефонна розмова, в якій "Беркут" дає підлеглому цей злочинний наказ:

Та валіть там усіх, нах*й! Є цивільні – нах*й в расход, су*а, всіх!

Слідство з'ясувало, що у селах Мокрець і Заворичіцей окупант особисто брав у полон беззбройних мирних мешканців і жорстоко, із застосуванням тортур, допитував їх.

Він вимагав надати інформацію про військовослужбовців ЗСУ, бійців Тероборони та патріотично налаштованих односельчан.
Встановлено, що вранці 22 березня 2022 року після одного з таких жорстких допитів підлеглі "Беркута" взяли на приціл місцевого мешканця, який випадково опинився поряд. У момент коли цивільний повернувся до них спиною, Струєв наказав стріляти в нього. Окупанти залишили чоловіка помирати. Після важкого поранення той вижив. Він упізнав свого вбивцю та готовий свідчити проти нього у міжнародному суді, - додали у відомстві.

Нагадаємо, СБУ отримала нові докази звірств окупантів на Харківщині. Рашисти вихвалюються катуванням українських військових та обстрілами мирних селищ.