Смог у Києві: де найбільш забруднене повітря у місті

Важливо
Через спеку у столиці знову стало важче дихати
Важливо
8 Липня, 16:39 240

У  Києві різко збільшилася концентрація шкідливих речовин в повітрі, знову утворився смог.

Про це йдеться на сайті Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

За результатами спостережень на стаціонарних постах обсерваторії у повітрі Києва перевищено гранично допустимі концентрації за середньодобовим вмістом:

  • завислих речовин – у 1,0-1,2 раза на Бессарабській площі та площі Перемоги;
  • оксиду вуглецю – у 1,0-1,4 раза на Бессарабській площі, проспекті Перемоги (район метро Святошин), Деміївській площі та вулиці Семена Скляренка;
  • діоксиду азоту – у 8,5 раза – на Деміївській площі, у 5,4-7,0 раза – на площі Перемоги, у 3,5-4,5 раза – на Бессарабській площі, бульварі Лесі Українки, вул. Каунаській, вулиці Інженера Бородіна, вулиці Семена Скляренка, у 2,3-3,4 раза – на інших постах міста;
  • формальдегіду – у 3,1-3,6 раза – на площах Бессарабській та Деміївській, вулиці Семена Скляренка, вулиці Олександра Довженка (район метро Шулявка), у 1,0-3,0  раза – на інших постах спостережень.

За прогнозами Українського гідрометцентру, погодні умови на найближчі дні – висока температура повітря, мала кількість опадів - не сприятимуть розсіюванню шкідливих домішок у атмосфері, - наголосили у лабораторії.

Нагадаємо, 22-25 червня  над Лівобережною частиною України зафіксовано пилову бурю "Астраханський суховій". Вона зачепила Київ і спричинила підвищення показників пилу у повітрі. Люди скаржилися на погану видимість на вулицях та утруднене дихання.

Читайте також