Сотні нелегалів намагаються прорватися через білорусько-польський кордон - відео

Прем'єр Польщі скликав антикризовий штаб через ситуацію з нелегалами
8 Листопада, 13:29 490

Прем'єр-міністр Польщі скликав антикризовий штаб через ситуацію, що склалася на кордоні з Білоруссю, де сотні нелегалів намагаються пробратися на територію Польщі.

Про це повідомила пресслужба польського прем'єра Матеуша Моравецького.

Раніше у соцмережах поширили відео, на якому видно, як сотні біженців з дітьми на території Білорусі рухаються вздовж траси до кордону з Польщею.

Повідомлялося, що мігранти рухаються до прикордонного переходу "Брузги" (Гродненська область).

За різними даними, на білорусько-польському кордоні зібралися тисячі мігрантів. За даними Міноборони Польщі, на кордоні зараз чергують понад 12 тисяч солдатів.

Польські ЗМІ пишуть, що країна привела у бойову готовність Збройні Сили та загони тероборони через ситуацію на кордоні з Білоруссю.

Ситуація на кордоні Польщі та Білорусі Фото: https://t.me/sputnikby/16195

Раніше польська сторона вивела до кордонів з Білоруссю посилену охорону, до прикордонників долучилися співробітники внутрішніх військ.

Прикордонна служба Польщі повідомила про наміри влади побудувати на кордоні з Білоруссю дамбу, аби обмежити масову нелегальну міграцію. Її хочуть побудувати на 180 км уздовж кордону. Її хочуть звести до кінця першої половини 2022 року.

Висота дамби буде 5,5 метра: 5 метрів — це сталеві стовпи, увінчані півметровим витком дроту, щоб неможливо було перейти на інший бік. Також будуть використані сучасні електронні методи управління кордоном (датчики руху по всьому кордону, камери). Крім того, східний кордон Польщі буде посилено додатковими 750 офіцерами прикордонної служби.

Нагадаємо, за останні кілька місяців прикордонники відзначають посилення міграційного тиску на польсько-білоруську ділянку державного кордону. Від 1 серпня цього року прикордонники вже зафіксували понад 30 тисяч спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону.

Читайте також