США звинувачують 5 китайців і 2 малайзійців у причетності до глобальної хакерської операції

Влада Китаю заявила, що її країна не проводила ніяку хакерську операцію, водночас один з обвинувачених сказав, його захищають китайські служби безпеки
16 Вересня, 20:51 294

Міністерство юстиції Сполучених Штатів Америки висунуло звинувачення п’ятьом китайцям і двом малайзійцям, які, за його даними, причетні до глобальної хакерської операції, спрямованої на індустрію відеоігор.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Зокрема п’ятьом громадянам Китаю висунули звинувачення у зламі понад 100 технологічних компаній, неурядових організацій та університетів у США та інших країнах протягом шести років.

Повідомляється, що хакери викрадали технології та особисті дані, а також здійснювали незаконні дії для стеження за продемократичними політиками та активістами у Гонконзі. Двоє малазійських бізнесменів були звинувачені у змові з двома китайцями задля отримання прибутку від зламу систем.

Влада Китаю заявила, що її країна не проводила ніяку хакерську операцію, водночас один з обвинувачених сказав, його захищають китайські служби безпеки, повідомила сторона обвинувачення.