Столична будівля "Квіти України" отримала охоронний статус

Забудовники мають зупинити демонтаж фасаду будівлі
3 Серпня, 16:01 2334

Навчально-методичний павільйон "Квіти України", фасад якого вже почав зносити забудовник, отримав статус щойно виявленого об'єкта культурної спадщини.

Про це повідомляється на сайті КМДА.

Своїм наказом Департамент охорони культурної спадщини вніс будівлю "Квіти України" до Переліку об’єктів культурної спадщини Києва, - йдеться у повідомленні.

Заступник голови КМДА Володимир Прокопів зазначив, що копія цього наказу була також направлена до Міністерства культури та інформаційної політики України з метою внесення об’єкту до державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Упродовж місячного строку власник повинен укласти охоронний договір на щойно виявлений об’єкт. Крім того, "Квіти України" тепер підлягають захисту, згідно зі ст. 37 Закону України "Про охорону культурної спадщини", – сказав чиновник.

Він наголосив, що згідно із законом "Про охорону культурної спадщини", будь-які роботи на щойно виявлених об’єктах здійснюють винятково за наявності письмового дозволу відповідного органу охорони культурної спадщини на підставі погодженої із ним науково-проєктної документації.

Довідково: Навчально-методичний павільйон "Квіти України" споруджений 1983-1985 роках у стилі модернізму. Архітектором виступив Микола Левчук.

Квіти України Фото: https://www.facebook.com/Save.Kvity.Ukrainy

Нагадаємо, 5 липня власник будівлі "Квіти України" на вулиці Січових Стрільців, 49, опублікував концепт реконструкції павільйону. Вже 12 липня у Києві почали зносити фасад будівлі. Активісти активно виступали проти будь-яких робіт на об'єкті. Вони зазначали, що власники будівлі мають намір здійснити "реконструкцію з надбудовою для розміщення офісного центру з підземним паркінгом".

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що МКІП підготувало припис, який забороняє будь-які будівельні роботи на об’єкті.

Читайте також