Прокуратура обшукала КМДА через незаконну забудову в зоні Києво-Печерської Лаври

На вулиці Редутній незаконно звели шестиповерховий офісний центр
Прокуратура обшукала КМДА через незаконну забудову в зоні Києво-Печерської Лаври
Обшуки у КМДА (Фото: Київська міська прокуратура)
19 Травня 2021, 13:13
читать на русском

Київська міська прокуратура спільно з територіальним управлінням ДБР у Києві провела обшуки в Департаменті з питань державного архітектурно-будівельного контролю та Департаменті з питань реєстрації Київської міської державної адміністрації.

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

Кримінальне провадження розпочали через можливу незаконну реєстрацію права власності на незавершений  шестиповерховий офісний комплекс по вулиці Редутній.

Крім цього, предметом розслідування є повнота виконання своїх обов’язків службовими особами КМДА, які не вживали заходів для припинення будівництва.

У прокуратурі зазначили, що офісний центр звели у Центральному історичному ареалі міста Києва, всупереч вимогам наказу Міністерства культури України та рішення Київської міської ради, якими введено мораторій на нове будівництво в буферній зоні Києво-Печерської Лаври.

Відповідно до містобудівних умов, забудовник мав право побудувати на вказаній ділянці житловий будинок не більше чотирьох поверхів.

Нагадаємо, що раніше міський голова Києва Віталій Кличко вимагав від правоохоронців звіту щодо статусу справ, документи щодо яких Київська міська державна адміністрація передавала за результатами аудитів.

Детальніше про обшуки на комунальних підприємствах КМДА читайте в нашому матеріалі: Хвиля обшуків у Київській мерії та комунальних підприємствах не вщухає - чому "трусять".

Читайте також

1