Обшуки у КМДА Кличко назвав "серіальчиком" та згадав Зеленського

Обшуки на столичних підприємствах мер Києва вважає тиском
Важливо
Обшуки у КМДА Кличко назвав "серіальчиком" та згадав Зеленського
Віталій Кличко (фото: УНІАН)
13 Травня 2021, 12:21
читать на русском

Мер Києва Віталій Кличко прокоментував обшуки силовиків на столичних підприємствах та у КМДА.

Протягом останніх двох днів правоохоронці та податківці буквально кошмарять столичну владу. Такого не було в Україні навіть в махрові часи Януковича. Вриваються на комунальні підприємства, додому до їх керівників. Це якісь нальоти, - йдеться у заяві мера, опублікованій на сайті КМДА.

Він нагадав, що за останніх два дні обшуки відбулися в "Київзеленбуді", у КП "Спецжитлофонд", у "Київавтодорі", в "Київському інституті земельних відносин", "Київміськсвітлі", а також у департаментах земельних ресурсів і соціальної політики.

Сьогодні, о шостій ранку, увірвалися додому до головного архітектора Києва. Приходили додому і до голови виконкому партії "УДАР", - додав він.

На думку Кличка, те, що відбувається, – це тиск на столичну владу і придушення місцевого самоврядування.

Тиск на мене особисто. І скажу, з чим він пов'язаний. Бо Київ вивчає питання про запровадження виконкомів. Коли громада і управління містом не залежать від вказівок і волі Банкової. І цього дуже не хочуть. Не хочуть, щоб Києвом керував мер, обраний киянами, а не призначений центральною владою казачок, - написав мер.

Через обшуки столичний керівник звернувся до правоохоронних органів з вимогою не порушувати закон (Кличко вважає, що їхні дії схвалені президентом).

А тим, хто хоче мене, так би мовити, "потренувати", скажу: я тренувався ще, коли ви в школу ходили. Тому перебуваю у відмінній формі. І підкреслю, я переконаний: такі дії щодо міської влади не залишаться без уваги та оцінки наших міжнародних партнерів... Цей "серіальчик" не покращує імідж України, як європейської держави. Сценарій - непрофесійний, треба коригувати, - сказав наостанок мер (досьє на Віталія Кличка).

Нагадаємо, протягом 11-12 травня силовики провели обшуки на кількох столичних підприємствах та у департаментах земельних ресурсів і соціальної політики Києва. У прокуратурі повідомили, що після обшуків оголосили підозру сімом чиновникам КМДА - їх підозрюються у привласненні понад 13 млн грн з бюджету.

1