Сімом високопосадовцям КМДА вручили підозри після обшуків

Правоохоронці провели обшуки в столичному департаменті соцполітики
Головне
Сімом високопосадовцям КМДА вручили підозри після обшуків
Обшуки в КМДА Фото: столична прокуратура
13 Травня 2021, 11:44
читать на русском

Після обшуків в столичному департаменті соцполітики КМДА оголошено підозри трьом чинним та чотирьом колишнім високопосадовцям Київському міської держадміністрації.

Пресслужба Київської міської прокуратури повідомляє, що за результатами проведених 12 травня обшуків, прокурорами Київської міської прокуратури та слідчими повідомлено про підозру трьом чинним та чотирьом колишнім високопосадовцям Департаменту соціальної політики КМДА за фактом заволодіння бюджетними коштами в сумі 13,5 млн гривень.

Правоохоронці встановили, що протягом 2017-2019 років службові особи департаменту соцполітики, вступивши у змову зі службовими особами суб’єкта господарювання, уклали ряд договорів на закупівлю засобів особистої гігієни за завищеними цінами (надбавка на ціну складає понад 106%), внаслідок чого бюджету спричинено збитки на суму понад 13,5 млн гривень.

У зв’язку із цим правоохоронцями здійснено низку санкціонованих судом обшуків у службових приміщеннях та за місцем проживання службових осіб Департаменту КМДА (заступника директора Департаменту соцполітики, головного спеціаліста відділу, завідувача сектору та у колишнього начальника відділу вказаного Департаменту) та вилучено достатній об’єм доказів для повідомлення вказаним службовцям про підозру, - кажуть у прокуратурі.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Нагадаємо, 12 травня у Департаменті соцполітики КМДА правоохоронці провели обшуки через розкрадання 13,5 млн гривень на закупівлі медичних виробів.

Тим часом Мер Києва Віталій Кличко (досьє на Віталія Кличка) назвав обшуки на комунальних підприємствах тиском на столичну владу і придушенням місцевого самоврядування. А також особистим тиском на нього. Його заява опублікована на сайті КМДА.

Читайте також