В столичному "Спецжитлофонді" проходять обшуки

Силовики підозрюють розкрадання 10,5 млн гривень
В столичному "Спецжитлофонді" проходять обшуки
Спецжитлофонд Фото: прокуратура міста Києва
12 Травня 2021, 12:43
читать на русском

Подільська окружна прокуратура Києва спільно з УСР в місті Києві ДСР НП України проводить обшуки в офісі КП "Спецжитлофонд" та в приміщеннях підрядних організацій.

Як повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, обшуки тривають в межах кримінального провадження, розпочатого за фактом заволодіння грошовими коштами на суму понад 10,5 млн гривень.

Згідно з матеріалами слідства, упродовж 2018-2020 років між КП "Спецжитлофонд" та підрядним підприємством було укладено низку договорів підряду на виконання будівельних робіт, - йдеться у повідомленні.

У ході слідства встановлено, що керівник підрядної організації вступив у змову із службовими особами КП "Спецжитлофонд", які підписали акти прийому виконаних будівельних робіт, без фактичного їх виконання в повному обсязі та якості.

12 травня 2021 року на підставі ухвали суду у приміщеннях КП "Спецжитлофонд", а також в офісах групи компаній, пов’язаних з підрядною фірмою, розпочато обшуки з метою виявлення доказів та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень.

Нагадаємо, 14 квітня в офісі та павільйонах "Експоцентру України" (ВДНГ) та вдома у його керівництва відбулися обшуки Національної поліції України та СБУ.

Читайте також