Генеральний директор музею Революції Гідності прокоментував обшуки

Керівництво закладу повідомило, що "в офіційній площині все добре"
Генеральний директор музею Революції Гідності прокоментував обшуки
Ігор Пошивайло (фото: maidanmuseum.org)
19 Листопада 2020, 15:25
читать на русском

Генеральний директор Національного музею Революції Гідності Ігор Пошивайло прокоментував обшуки, проведені у четвер, 19 листопада. Він заявив, що ситуація з арештом ділянки, яку відвели під будівництво меморіалу Героїв Небесної сотні, "зробила заручниками" музей та генпідрядника.

Про це повідомило Радіо Свобода.

Пошивайло зазначив, що генпідрядник отримує кошти та звітує за них. Витрачати кошти він може лише відповідно до затвердженої проєктно-кошторисної документації.

За словами гендиректора музею, усі кошти знаходяться на скарбничому рахунку, а держава контролює цільове використання цих коштів.

Музей може проконтролювати генпідрядника лише тоді, коли він може прозвітувати за зроблену роботу, зокрема, за закуплені товари й проведені роботи. Оскільки меморіал не побудований, генпідрядник також опинився в такій ситуації, що не може прозвітувати, – зазначив Пошивайло.

Він додав, що "в офіційній площині все добре", оскільки існує можливість відтермінування звітів за авансові кошти.

Читайте також

Нагадаємо, у четвер, 19 листопада, силовики увірвалися у Національний музей Революції Гідності, аби провести обшуки.

Фахівець з комунікацій Архіву національної пам'яті Дарина Рогачук повідомила, що з сьомої години ранку тривали обшуки також у директора музею Майдану Ігоря Пошивайла. Сам Пошивайло повідомив, що силовики вилучили носії інформації та документацію по фінансово-господарській діяльності.

Національна поліція Києва пояснила обшуки у Національному музеї Революції Гідності.

За даними слідства, керівництво Музею уклало договори на майже 150 мільйонів гривень на реконструкцію та благоустрій меморіального комплексу. Підрядникам перерахували аванс у розмірі 80% від суми договору, який склав 111 млн грн.