Силовики провели обшуки у Національному музеї Революції Гідності

У Службі безпеки та у Нацполіції відхрещуються від обшуків
Головне
Силовики провели обшуки у Національному музеї Революції Гідності
Обшук Фото: Національний музей Революції Гідності
19 Листопада 2020, 12:51
читать на русском

Силовики увірвалися у Національний музей Революції Гідності, проводяться обшуки. Про це повідомляється на сторінці музею у соціальній мережі Facebook.

Зазначається, що обшуки проводяться напередодні річниці Революції Гідності.

У нас обшук! У ці хвилини саме відкрили і проводимо міжнародний науковий форум, готуємо заходи до річниці Революції Гідності, тому... деталі згодом, - зазначили у музеї.

Читайте також

Фахівець з комунікацій Архіву національної пам'яті Дарина Рогачук повідомила, що з сьомої години ранку тривають обшуки також у директора музею Майдану Ігоря Пошивайла.

Пошивайло повідомив, що силовиками вилучено носії інформації та документацію по фінансово-господарській діяльності.

Представниця музею Ольга Сало в коментарі "Радіо Свобода" повідомила, що "прийшли з обшуками, наразі вилучають документи, які стосуються будівництва меморіалу, наскільки ми розуміємо. Це слідче управління з розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності".

Речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська заявила виданню, що не має інформації про обшук. У пресслужбі поліції Києва сказали "Радіо Свобода": "Бачимо в інтернеті цю новину, а хто працює – поки що невідомо".

У коментарі "5 каналу" Ігор Пошивайло повідомив, що з 7:30 обшуки проводяться й у нього вдома. Згідно з постановою, мовиться про незаконне присвоєння музеєм коштів на спорудження меморіалу Героям Небесної Сотні.

Інформацію щодо того, що обшуки проводить СБУ, підтвердив і народний депутат України від "Європейської солідарності" Володимир Ар'єв.

1