Головань: НАБУ розпочало розслідування за фактом незаконного штурму слідчими ДБР Музею Гончара

Факт обшуку і незаконність його здійснення встановлена Київським апеляційним судом
Головань: НАБУ розпочало розслідування за фактом незаконного штурму слідчими ДБР Музею Гончара
Ігор Головань Фото: eurosolidarity.org
1 Жовтня 2020, 19:58
читать на русском

Національне антикорупційне бюро України розпочало досудове розслідування за фактом незаконного штурму і обшуку слідчими ДБР Музею Гончара. Про це повідомив адвокат п’ятого Президента Петра Порошенка Ігор Головань.

Він оприлюднив на своїй сторінці у Facebook відповідне повідомлення НАБУ та витяг з ЄРДР.

Примушуємо розслідувати протиправні дії слідчих ДБР і прокурорів, вчинені під час ганебного штурму Національного центру...

Gepostet von Igor Golovan am Mittwoch, 30. September 2020

Примушуємо розслідувати протиправні дії слідчих ДБР і прокурорів, вчинені під час ганебного штурму Національного центру народної культури "Музей Івана Гончара", – пише Ігор Головань.

За його словами, Національне антикорупційне бюро України на виконання ухвали Вищого антикорупційного суду розпочало досудове розслідування за фактом вчинення слідчими ДБР у музеї незаконного обшуку.

Факт обшуку і незаконність його здійснення встановлена Київським апеляційним судом, – нагадав адвокат.

Читайте також

Як відомо, 26 травня спецназ ДБР штурмом увірвався до Музею Івана Гончара, де раніше п’ятий президент Порошенко презентував картини з родинної колекції. Силовики пошкодили майно музею і викрали митні декларації. Обшук слідчими ДБР Музею Гончара був визнаний незаконним у судовому порядку.

Нагадаємо, під час допиту у Держбюро розслідувань 10 червня прокурори Офісу генпрокурора Порошенку повідомили про підозру.

Своєю чергою, Порошенко 1 липня заявив, що проти нього розслідують 24 кримінальні провадження. На думку Порошенка за всіма ними стоїть Офіс президента, або особисто очільник країни Володимир Зеленський.

Однак 8 липня суд відмовився розглядати клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу Порошенку.

1