Тепер СБУ: щодо Порошенка порушили 15 нових кримінальних справ

П'ятому президенту інкримінують посягання на територіальну цілісність, повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, державну зраду, привласнення майна, фінансування тероризму і втручання в роботу електронно-обчислювальних машин комп'ютерних мереж
Тепер СБУ: щодо Порошенка порушили 15 нових кримінальних справ
Петро Порошенко

Служба безпеки України відкрила щодо п'ятого президента, народного депутата Петра Порошенка 15 кримінальних проваджень.

Про це заявив адвокат Порошенка Ігор Головань під час пресконференції.

За словами адвоката, Порошенку інкримінують посягання на територіальну цілісність, повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, державну зраду, привласнення майна, фінансування тероризму і втручання в роботу електронно-обчислювальних машин комп'ютерних мереж.

"Фейкові провадження зайшли в глухий кут, тепер фабрикуються нові провадження, які дублюють собою те, що раніше було зареєстровано у ДБР і на розслідування яких були витрачені колосальні ресурси", — заявив Головань.

Адвокат також зауважив, що у нових провадженнях багато говориться про банківську систему, що "дуже схоже на колишніх власників ПриватБанку".

Крім того, порушена ще одна справа за заявою колишнього заступника глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова, додав адвокат. У провадженні фігурує "Кузня на Рибальському".

На думку Голованя, порушена справа має на меті зірвати державне замовлення і перешкодити виконанню будівництва кораблів для ЗСУ.

Під час допиту у Держбюро розслідувань 10 червня прокурори Офісу генпрокурора Порошенку повідомили про підозру.

Своєю чергою, Порошенко 1 липня заявив, що проти нього розслідують 24 кримінальні провадження. На думку Порошенка за всіма ними стоїть Офіс президента, або особисто очільник країни Володимир Зеленський.

Однак 8 липня суд відмовився розглядати клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу Порошенку.

1