Поліція назвала причину обшуків у музеї Революції Гідності

Керівництво закладу підозрюють у розтраті 111 млн гривень
Головне
Поліція назвала причину обшуків у музеї Революції Гідності
Поліція (Фото: Фейсбук)
19 Листопада 2020, 14:10
читать на русском

Національна поліція Києва пояснила обшуки у Національному музеї Революції Гідності, які були проведені у четвер, 19 листопада.

Зазначається, що слідчі поліції Києва проводять обшуки в службових приміщеннях Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності, компанії-генпідрядника та за місцями проживання відповідних службових осіб.

За даними слідства, керівництво Музею уклало договори на майже 150 мільйонів гривень на реконструкцію та благоустрій меморіального комплексу. Підрядникам перерахували аванс у розмірі 80% від суми договору, який склав 111 млн грн.

Читайте також

На даний час роботи на вказаному об’єкті не виконуються. Згідно з актом ревізії, на казначейському рахунку підрядника залишок коштів по об’єкту, станом на березень 2020 року, складав 9 878 517 гривень. Також виявлено фінансові порушення і в музеї Революції Гідності, що призвело до збитків на суму майже 4 мільйони гривень, - зазначається у повідомленні.

У Службі безпеки України також опублікували інформацію щодо обшуків у приміщенні Музею Революції Гідності.

Читайте також

Повідомлення СБУ повністю дублює інформацію від Нацполіції.

Слідчі підозрюють посадовців меморіального комплексу у розкраданні коштів, виділених на реконструкцію об’єкта. Триває досудове слідство за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Задокументовано, що керівництво Музею уклало договори на майже 150 мільйонів гривень на роботи із реконструкції та благоустрою об’єктів меморіального комплексу. Підрядникам був перерахований аванс у розмірі 80% від суми договору, що склало 111 млн грн. Однак правоохоронці з’ясували, що у встановлені угодами терміни роботи фактично не проводились. Натомість більшість отриманих підрядником бюджетних коштів було витрачено не на цілі, які прописані у відповідних договорах, - зазначають в СБУ.

Нагадаємо, сьогодні, 19 листопада, силовики увірвалися у Національний музей Революції Гідності, аби провести обшуки.

Фахівець з комунікацій Архіву національної пам'яті Дарина Рогачук повідомила, що з сьомої години ранку тривали обшуки також у директора музею Майдану Ігоря Пошивайла. Сам Пошивайло повідомив, що силовиками вилучено носії інформації та документацію по фінансово-господарській діяльності.

1