СБУ провела обшуки в "Експоцентрі України" та вдома у його директора

Слідчі підозрюють керівництво ВДНГ у зловживанні власним службовим становищем
СБУ провела обшуки в "Експоцентрі України" та вдома у його директора
Працівник СБУ Фото: Служба безпеки України
14 Квітня 2021, 11:24
читать на русском

В офісі та павільйонах "Експоцентру України" (ВДНГ) та вдома у його керівництва відбулися обшуки Національної поліції України та СБУ.

Про це повідомляє пресслужба національного виставкового комплексу.

Слідчі підозрюють керівництво ВДНГ в особі генерального директора Євгена Мушкіна у начебто зловживанні власним службовим становищем та одержанням неправомірної вигоди за передачу в оренду державного майна.

Ми вважаємо ці дії такими, що шкодять репутації комплексу та порушують права його керівництва... Ми завжди відкриті до своїх відвідувачів та ведемо прозору звітність щодо витрат всіх коштів на офіційному сайті проєкту. Щобільше, минулої п’ятниці Експоцентр нарешті закрив усі податкові зобов'язання перед державою, що накопичувались протягом 12 років, сплативши близько 40 млн грн у державну казну. Наразі податковий борг ВДНГ дорівнює нуль гривень, - зазначають в "Експоцентрі".

Читайте також

У ВДНГ вважають, що "велика територія, яку не розшматували бульдозери приватних осіб, забудовників, роками спокушає бажання наживи в товстосумів і тих чиновників, що звикли жити за принципом розділяй і володарюй".

Тим часом директор "Експоцентру" Євген Мушкін повідомив, що до нього додому також прийшли з обшуками.

Я точно не міг очікувати, що наші правоохоронні органи вирішать діяти в такій агресивній формі. Тим більше, що я завжди відкритий для будь-яких перевіряючих органів, вся звітність ВДНГ публікується на сайті комплексу. На будь-який запит державних служб, ми готові надавати документи та пояснення, - розповів він.

Допис директора Експоцентру у Фейсбуці

За словами Мушкіна, обшуки проводилися із залученням експерту з Фонду держмайна.

Він підказував, на які документи звернути увагу. Виявилося, що він 11 років тому приходив на ВДНГ з перевіркою. Наш юрист памʼятає, як тодішньому директору прокурори разом з цим експертом або без нього писали на аркуші паперу: "100 тисяч доларів і ми на все заплющимо очі". Але тоді все було законно, тому директор перевірку послав. Цей експерт тоді говорив, що коли-небудь він дорветься і повернеться. Може, він вирішив, що настав його час, - зазначив директор ВДНГ у коментарі "Бабелю".

Зазначимо, на даний час на сайтах та на офіційних сторінках СБУ та Нацполіції у соцмережах немає жодного повідомлення про проведені обшуки в "Експоцентрі" та вдома у його директора.


Нагадаємо, ВДНГ - культурно-інноваційний центр, на території якого проводяться міжнародні та національні фестивалі і виставки, був створений 6 липня 1958 року.

"Експоцентр" займає 286 га території та нараховує 180 будівель і споруд, 20 з яких мають статус історико-культурних пам'ятників України.

1