20 обшуків провела СБУ в офісах організації Медведчука

Обшуки проводили через участь представників "Українського Вибору" в анексії Криму
Головне
20 обшуків провела СБУ в офісах організації Медведчука
Обшуки в ГО “Український Вибір” Фото: СБУ
30 Березня 2021, 12:33
читать на русском

Служба безпеки України проводить слідчі дії щодо членів громадської організації "Український Вибір".

Сьогодні у керівництва і представників цієї організації було проведено 20 обшуків.

Як повідомили в СБУ, обшуки проводяться для документування протиправної діяльності членів організації лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука.

Слідчі дії відбувались у понад 10 регіонах країни. Вилучену доказову базу додано до матеріалів справи.

У ході досудового розслідування перевіряється їхнє сприяння проведенню у березні 2014 року незаконного референдуму і виборів в АР Крим та у місті Севастополь.

Читайте також

Повідомляється, що досудовим слідством вже встановлено, що члени ГО "Всеукраїнський громадський рух "Український вибір" під час окупації півострова та після неї активно підтримували і підтримують незаконно створені органи влади.

Вони стали членами виборчих комісій і дільниць, брали участь у діяльності незаконного збройного формування "Самооборона Криму". Учасники НЗФ протиправно переслідували проукраїнськи налаштованих активістів, захоплювали адміністративні будівлі органів влади України та здійснювали охорону незаконно створених виборчих дільниць в АР Крим та у Севастополі під час проведення так званого референдуму 16.03.2014, - зазначили у Службі безпеки.

Слідчі дії проводяться під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим та м. Севастополь.


Нагадаємо, 25 березня Служба безпеки України провела обшуки в офісах всеукраїнського громадського руху "Український вибір - Право народу", лідером якої є керівник ОПЗЖ Віктор Медведчук. Трьом учасникам громадського руху "Український вибір" повідомлено про підозру про сприяння окупації Кримського півострову.

1