Суд обрав запобіжний захід Миколі Тищенку

Головне
Нардепа Тищенка відправили під цілодобовий домашній арешт
Головне
25 Червня, 21:16

Печерський районний суд Києва 25 червня ухвалив рішення про запобіжний захід для народного депутата Миколи Тищенка у справі щодо незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця у Дніпрі.

Тищенка відправили під цілодобовий домашній арешт. Про це стало відомо з трансляції судового засідання.

Суд задовольнив клопотання прокурорів про застосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту для Тищенка.

Суть справи

20 червня в центрі Дніпра група людей у балаклавах і камуфляжі напала на колишнього військовослужбовця ЗСУ Дмитра Павлова, відомого за позивним "Син". Інцидент стався після суперечки між Павловим і Тищенком та його командою через їхню прогулянку містом зі зброєю та у військовій формі. У сутичці також брав участь поліцейський з Києва, якого згодом звільнили.

Обшук і підозра

Сьогодні Державне бюро розслідувань провело обшук у Тищенка та оголосило йому підозру за фактом незаконного позбавлення волі (ч. 2 ст. 146 КК України). Під час вручення підозри Тищенко розбив свій телефон, але в ДБР запевнили, що це не завадить слідству отримати потрібну інформацію.

Також підозру отримала ще одна особа, яка брала участь у протиправних діях, за ч. 2 ст. 127 та ч. 2 ст. 146 КК України. Ім’я цієї особи не розголошується.

Раніше міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що всі причетні до інциденту мають бути покарані, незалежно від їхніх посад чи зв’язків. А голова Офісу президента Андрій Єрмак, який є кумом Тищенка, назвав поведінку депутата "абсолютно ганебною".

Читайте також