Температурні гойдалки очікуються в Україні: синоптики про погоду до кінця тижня

Перед прогнозованим потеплінням в Україну прийдуть 13-градусні морози
3 Лютого, 09:03 709

Найближчими днями в Україні похолодає до мінус 13 градусів. Однак градуси будуть нестабільними.

Як повідомляє Український гідрометеорологічний центр, у четвер, 3 лютого, у більшості областей прогнозуються значні перепади нічних та денних температур.

Синоптики кажуть, що у східній та південно-східній частині завтра очікується помірний мокрий сніг та дощ. У західних та північних областях - невеликий сніг. На решті території без істотних опадів.

На вулицях буде слизько, на дорогах місцями ожеледиця. Вітер переважно північно-західний, 7-12 м/с, на заході країни подекуди пориви 15-20 м/с.

Температура вдень близько нуля. У південних та східних областях - до плюс шести. В Карпатах протягом доби 7-12 градусів морозу.

У Київській області можливий невеликий сніг. У Києві сніг випадатиме вдень. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вдень близько нуля.

За даними УГМЦ, 4 лютого денні температури почнуть опускатися - у центральних областях похолоднішає до вже до мінус 4 градусів. Вночі у більшості областей - до мінус 5-9 градусів.

5 лютого на Півночі та Центрі вночі до мінус 10, на Сході до мінус шести, на Заході - до мінус одного. Вдень, крім східних областей, до плюс одного градуса.

Потепління очікується з 6 лютого, однак випадатиме сніг та йтимуть дощі.

Синоптикиня Наталка Діденко повідомляє, що в Україні у четвер сніг очікується у західних та північних областях.  А мокрий сніг з дощем - на Миколаївщині, у Дніпрі з районами, на Запоріжжі, в Криму, Луганщині та Донеччині.

Температура повітря протягом дня четверга коливатиметься в межах від 3 морозу до 2 градусів тепла. На Півдні та в східних областях буде найтепліше - до плюс шести градусів.

У Києві 3-го лютого випадатиме періодично сніг. На дорогах ожеледиця. Поривчастий північно-західний вітер. Найближчої ночі -2-5 градусів, завтра вдень у столиці від 2 морозу до 1 тепла, - пише Діденко.

Вона прогнозує, що вночі 4 та 5 лютого очікується істотне похолодання - до мінус 13 градусів. Проте вже з 6 лютого почнеться потепління.

Нагадаємо, синоптики прогнозують, що у лютому на українців чекають погодні гойдалки. Температура повітря буде на 1-2 градуси вища, ніж останні десятиліття, а опадів очікується небагато.

Читайте також